COVID-19 Hoe werkt je immuunsysteem?

Vanwege het COVID-19 ( coronavirus ) geven we hierbij graag wat meer informatie over chiropractie.

 
Chiropractie helpt om je immuunsysteem beter te laten functioneren zodat je je griep effectiever kan bestrijden.

Iedereen weet waarschijnlijk wel wat het immuunsysteem (afweersysteem) en het lymfestelsel is maar hoe werkt het nou eigenlijk?

Je immuunsysteem zorgt ervoor dat je beschermt wordt tegen allerlei dingen; het is het systeem dat ervoor probeert te zorgen dat je weer beter wordt. Je lymfestelsel is een heel belangrijk onderdeel van je immuunsysteem. Lymfeklieren maken immuuncellen aan om infecties te bestrijden. Het lymfestelsel beweegt lymfevocht met deze afweercellen naar je bloedbaan, zodat ze verspreid worden door je lichaam.

Net als ieder ander systeem in je lichaam wordt je immuunsysteem gecoördineerd door je zenuwstelsel. Je wervelkolom en je houding hebben een grote invloed op je zenuwstelsel. Je ruggenmerg, deel van je centrale zenuwstelsel, bevindt zich in je wervelkolom. Wanneer je wervelkolom niet goed beweegt of in een slechte houding staat kan dit je zenuwstelsel verstoren. Wanneer je zenuwstelsel niet 100% werkt, doet je immuunsysteem dit ook niet. Daarbij komt dat er een directe verbinding is tussen je centrale zenuwstelsel en je lymfestelsel.

Wanneer je immuunsysteem is aangetast, kan een chiropractische behandeling je immuunsysteem een boost geven. Hierdoor helpt het je lichaam sneller te herstellen van een verkoudheid of griep. Als je wervelkolom regelmatig gecontroleerd wordt om ervoor te zorgen dat je zenuwstelsel goed werkt kun je zelfs voorkomen dat je ziek wordt.

Je kunt je afvragen hoe je wervelkolom deze storingen in je zenuwstelsel ontwikkelt. Het antwoord is: stress. Denk bijvoorbeeld aan een slechte houding met een naar voren hangend hoofd. Dit geeft een constante overbelasting op je wervelkolom en zenuwstelsel, waardoor je lichaam in een chronische staat van stress terecht komt. Als gevolg hiervan wordt de werking van het immuunsysteem minder goed. Dit maakt je vatbaarder voor verkoudheden, griep, en infecties.

Het is eigenlijk heel simpel: een betere lichaamshouding = een betere werking van je zenuwstelsel = een betere algehele gezondheid.