Vergoeding uit aanvullend pakket zorgverzekeraar

Chiropractie valt onder ‘Alternatieve Geneeswijzen’. De reden hiervoor is dat er in Nederland geen opleiding is voor Chiropractie. Alle geregistreerde Chiropractoren hebben een 5 jarige universitaire studie gevolgd, zijn aangesloten bij een beroepsvereniging zoals de DCF of de NCA en moeten dus jaarlijks voldoen aan een aantal punten die ze krijgen door na- en bijscholingen te volgen.

Vergoeding

De Chiropractische behandelingen worden al jarenlang vanuit de meeste aanvullende pakketten van de zorgverzekering vergoed. Voor Chiropractie geldt geen verplicht en/of vrijwillig eigen risico. Dit verplichte en vrijwillige eigen risico gelden namelijk alleen voor zorg uit de basisverzekering en dus niet voor de vergoeding voor Chiropractische behandelingen. Deze is immers gedekt door de aanvullende verzekering.

Jóuw vergoeding voor Chiropractie

Al onze Chiropractoren zijn natuurlijk geregistreerd en aangesloten bij respectievelijk de DCF of de NCA. Daarnaast zijn we aangesloten bij Stichting Nationaal Register van Chiropractoren. Twijfel je of Chiropractie vergoed wordt vanuit jouw aanvullende verzekering? Raadpleeg je polis, kijk op de website van de zorgverzekering of neem contact op met je zorgverzekeringsmaatschappij. Zij kunnen je alles vertellen over jóuw vergoeding voor Chiropractie.

Wist je trouwens dat in ieder geval voor rugklachten, Chiropractie de meest kosten-effectieve behandelingsmethode is?