Wat voor scans kan ik verwachten bij een intake gesprek?

Tijdens een intake gesprek wordt er een houdingsanalyse gemaakt en 3 verschillende scans.

De eerste is een Thermal scan, deze scan meet het verschil in temperatuur van het bloed in de bloedvaten langs de wervelkolom, dat naar alle organen en klieren stroomt en kan daardoor zichtbaar maken waar er een verstoring of disbalans is van de doorbloeding. 

Daarna volgt een EMG scan, deze scan meet de spanning van de spieren langs de wervelkolom en kijkt hoe deze spanning is verdeeld. De test laat zien hoeveel energie het je kost om te zitten en te staan en om jezelf omhoog te houden tegen de zwaartekracht. 

En als laatste de Hart Rate Variability, die helpt bepalen wat het algehele vermogen is van je lichaam om zich aan te passen aan de steeds veranderende omgeving. Dat gebeurt d.m.v. het timen van uw hartslag en het bepalen van de balans en spanning van uw zenuwstelsel. Het apparaat kijkt wat er gebeurt tussen 2 hartslagen in, hoe vaak de bloedvaten verwijden en vernauwen. Hoe moeilijker dit gebeurt hoe minder goed je met stress om kan gaan en hoe makkelijker dit gaat hoe beter iemand met stress kan omgaan. Hij meet het adaptief vermogen, hoe goed de balans is van wat je lichaam aankan en je dagelijks leven.